O carte pentru tine

Saptamana viitoare se lanseaza o carte foarte bună despre cum să-ți organizezi timpul în așa fel încât: să muncești eficient, să faci loc pentru ce-ți place și să te bucuri de fiecare zi.

Autorul, cu voia dumneavoastră, aș fi eu. Detalii aici: pagina web a cărțiipagina de Facebook a cărții.

Până atunci, uite mai jos un fragment din carte.

Introducere

„Resursele sunt distribuite inegal intre tari si intre oameni. Unii au mai multi bani decat altii. Unii sunt mai sanatosi decat altii. Unii au inca de la nastere perspective de viata mai luminoase decat altii. Asa e viata, asa a fost si asa e foarte probabil sa si continue sa fie. Dar timpul este resursa distribuita egal fiecaruia, in sensul ca avem cu totii la fel de mult timp in fiecare zi. Intrebarea e: ce facem cu el? Care e cea mai buna utilizare a lui acum?

Am scris aceasta carte pentru a-ti oferi idei, sugestii, exemple si intrebari pe baza carora sa poti decide tot mai bine cum sa folosesti aceasta pretioasa resursa care este timpul. E bine de stiut ca, avand in fiecare zi la fel de mult timp cat au si ceilalti, ai posibilitatea sa obtii cel putin la fel de mult cat obtin si ceilalti, intr-un plan al vietii sau in altul.

Evident ca nu totul depinde de cum iti imparti timpul, pentru ca exista destule diferente intre oameni, unele pomenite mai sus, iar contextul nu e acelasi pentru toti. Dar modul in care iti folosesti timpul are o pondere foarte mare printre ingredientele succesului, indiferent cum il definesti; o pondere mult mai mare decat am fi tentati sa credem la prima vedere.

Timpul dintr-o zi fiind limitat, este important sa intelegem esenta a ceea ce in mod generic se cheama Time Management, principiul-cheie al unei abordari corecte pentru fiecare zi, pentru fiecare an si pentru viata noastra in ansamblu: mai mult timp pentru ceva inseamna mai putin timp pentru altceva. Acest principiu poate fi folosit in mod constient: te joci mai mult cu copiii si lasi intentionat deoparte hoinareala pe internet sau alte activitati despre care stii ca nu-ti aduc niciun castig. Sau muti televizorul in beci ca sa-ti ramana mai mult timp pentru lectura sau pentru gatit sau pentru alte activitati pe care tot ai vrea sa le faci dar nu te poti desprinde din niste tentatii nefolositoare. Acelasi principiu insa ne poate aduce la constatari triste, daca-l lasam sa actioneze de capul lui: m-am tot luat cu e-mailuri si cu discutii toata ziua si acum, cand ar trebui sa plec acasa, inca n-am terminat raportul ce trebuie predat maine dimineata la prima ora. A trecut inca un an, am muncit si in acest an foarte mult dar mi-am cam neglijat familia sau sanatatea.

Toate capitolele acestei carti te ajuta sa folosesti parghia de mai sus in folosul tau: mai putin timp pentru unele lucruri, ca sa-ti ramana mai mult timp pentru altele; mai mult timp pentru lucrurile importante pentru tine si mai putin pentru cele care doar par importante.

In cei 15 ani care au trecut de la sustinerea primului meu curs pe tema organizarii timpului am avut ocazia sa intalnesc foarte multe categorii de oameni, cu probleme foarte diferite in ceea ce priveste organizarea. De la fiecare am invatat cate o alta nuanta a provocarilor pe care le avem cu totii in privinta organizarii timpului si  pentru fiecare am cautat sa am o intrebare care sa dea de gandit, o sugestie care sa rezolve o problema sau un exemplu care sa ilustreze necesitatea unei anumite decizii. Sunt mii de oameni care vin la cursurile noastre. Impreuna cu colegii mei, ne straduim sa le fim de folos tuturor.

Prin aceasta carte intentia mea este sa-ti ofer ocazia unei analize a propriilor tale obiceiuri privind gestionarea timpului, posibilitatea de a-ti confirma sau schimba deciziile si intentiile privind modul in care alegi sa-ti traiesti timpul si, in al treilea rand, un set de idei care sa te ajute se navighezi mai usor prin aglomeratia cotidiana a posibilelor preocupari. Aplic ceea ce ii sfatuiesc pe altii sa faca; am o meserie care-mi place, care ma provoaca si care nu-mi ocupa tot timpul. Sunt binecuvantat cu o familie grozava, impreuna cu care viata merita traita.

Ce castigi daca citesti cartea? Timp, sa te bucuri mai mult de viata. Poate si bani, devenind mai productiv si stiind mai bine ce vrei.”

Îți recomand călduros cartea, reacțiile până acum sunt mai mult decât promițătoare și am încredere că vei găsi în carte foarte multe idei utile și practice.

Pastram legatura.

1 comentariu
  1. sergiu a spus:

    Salut,

    Am citit cu interes cartea MUSAI LIST, acest interes s-a pastrat pana la final. Ma simt imbunatatit in urma lecturii, este o perspectiva ce mi se potriveste.

    Sunt anumite aspecte din carte ce le voi aplica fara a ezita in rutina, (apropo de rutina si Dalai Lama, in una din cartile lui pe care le-am citit spune ca retinerea este indispensabila daca vrem sa fim fericiti.. ) cred ca la fel se poate spune si despre adiministrarea cat mai eficienta a timpului daca ne dorim sa fim bine! si cartea asta chiar ajuta pe cine vrea sa faca o schimbare!

    Felicitari pentru carte!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: