Trezirea e grea nu în funcție de oră ci în funcție de ce te-așteaptă
Cred că ni s-a întâmplat multora să fie nevoie să ne trezim dimineața devreme pentru a prinde un avion spre vacanță. Dacă avionul bucuriei mult așteptate pleacă la 7 și trebuie să te trezești la 4, te trezești entuziast imediat, te miști repede și nu-ți vine să bombănești că e prea devreme.
Trezitul cu noaptea în cap pentru serviciu, în schimb, adeseori nu urmează aceiași pași. Te miști cu încetinitorul, după ce în prealabil ai dat “Snooze” de câteva ori, respiri adânc și trist iar apoi ușor, ușor percepția asupra vieții revine în parametri mai buni.
Cu sau fără vacanță, întrebarea care merită adresată este: cam câte treziri zâmbitoare ai într-o lună obișnuită? Poate e nerealist să-ți propui să te trezești ca un arc în fiecare dimineață, aplaudând și strigând de bucurie. Dar dacă aproape toate zilele încep cu greu și cu întrebări existențiale în tonuri închise, atunci merită făcut ceva.
Soluția cea mai la îndemână e, evident, să te culci mai devreme ca să te trezești mai ușor. Dar știm că, de cele mai multe ori, nu despre asta e vorba. E vorba despre ce te-așteaptă după ce te trezești, ce loc de muncă, ce activități, ce oameni, ce semnificație are ceea ce faci.
Dacă vrei, analizează un pic entuziasmul dimineților tale. Iar dacă nu ești mulțumit, identifică problemele și fă ceva în privința lor imediat. E ușor de zis, dar mai greu de făcut. Motivația de a schimba lucrurile ar putea veni dintr-un refren al unei cunoscute melodii, refren ușor modificat: “E viața ta, ai grijă de ea!”.
Originalul e un pic altfel și il poți savura chiar aici: